Laatste klussen 2023

Jonge “roet” uil op locatie in Ochten

De laatste klussen zijn bijna klaar voor 2023. We willen iedereen bedanken voor de gastvrijheid en betrokkenheid. De resultaten van afgelopen jaar voor de steenuil staan in het vorige bericht. Helaas hebben we ook weer verschillende terugmeldingen gehad van pullen die de eerste maanden niet hebben overleeft. Het uitvliegen blijft een spannende periode voor al dat kleine spul.

Deze jonge “roet” uil heeft zijn avontuur gelukkig wel overleeft en krijgt geen tweede kans in de schoorsteen waar hij is uitgehaald door het plaatsen van bescherming door de huiseigenaar.

De laatste maanden hebben we adressen bezocht waar de steenuil zich liet zien en gekeken of het zinvol is een nestkast te plaatsten. Dit was op enkele adressen zeker het geval en zijn er nestkasten geplaatst.

Dit jaar hebben we ook enkele kerkuilenkasten geplaatst waar kerkuilen zich lieten zien, maar geen veilige nestgelegenheid hadden of overlast gaven. Komend jaar gaan we zien of ze de nestkasten in gebruik hebben genomen.

Belangrijk is om de geplaatste nestkasten vooral met rust te laten om verstoring te voorkomen. Hoe verleidelijk het ook is om eens even in de nestkast te gluren…het mooiste resultaat zie je uiteindelijk buiten de nestkast.

Naast de steenuil en kerkuil hebben we ook nog ransuilen ontmoet tijdens een familie bbq waar opeens twee pullen uit de boom kwamen vallen. Na een telefoontje zijn we even langs geweest en hebben ze voor de veiligheid weer in de boom gezet en ze verder met rust gelaten. Meestal klimmen ze zelf weer de boom in, maar in dit geval hebben we ze toch een handje geholpen onder toeziend oog van de volwassen ransuil.

Het was een mooi uilen jaar en we kijken weer uit naar 2024! Mochten er vragen zijn neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *