Voorjaarscontrole en ringen steenuiltjes

De voorjaars controle zit er weer op. Vanaf het laatste weekend van april gaan we op pad. De bezetting van de nestkasten is ruim 50 % en dat is een goed teken voor dit broedseizoen. In de ene nestkast was het broeden nog niet begonnen, maar waren wel uilen aanwezig en in de andere nestkast zaten al pullen. Sommige vaste steenuil plekjes waren nu leeg en op andere plaatsen waar al jaren geen steenuil zich heeft laten zien wordt nu gebroed. Blijft een verrassing. Op adressen waar al pullen aanwezig waren gaan we de 18e mei starten met ringen en vervolgens langs de adressen waar bij de voorjaars controle al veel eieren bebroed werden.

Zaterdag 18 mei, dinsdag 4 juni en vrijdag 14 juni zijn dit jaar de ringdagen die we dit jaar hebben kunnen afspreken. Zijn we niet langs geweest voor de voorjaars controle dan komen we langs als we met de ringer op pad gaan. Bij twijfel kunt u altijd even een berichtje sturen via de informatie bij contact.

Foto doorgestuurd door Marleen, eigenaar van een nestkast in IJzendoorn op 1 mei 2024. De nestkast was bij de steenuilen werkgroep nog niet bekend, maar gaat vanaf nu meegenomen worden in de monitoring van de Steenuil in de gemeente Neder Betuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *